Tehetségműhelyeink

A kis kézművesek tehetségműhelyében, Anikó, Mariann, Kata és Andi nénivel alig várjuk már a csütörtök délutáni műhelyfoglalkozást, mert itt mindig történik valami érdekes és különleges. Azért szeretünk a műhelybe járni, mert itt ismerhetjük meg a magyar hagyományőrző technikákat, természetes anyagokkal alkothatunk, és megvalósíthatjuk saját ötleteinket, az alkotásokban kifejezhetjük a bennünk levő gondolatokat. A foglalkozásokon mindig jókedvűek vagyunk, családias a hangulat, a közös alkotás örömét áthatja a mese, vers, zene, közös tánc és ének, mindig nagyon jól érezzük magunkat. Az óvó nénik programokat, kirándulásokat szerveznek nekünk, melyek során sok- sok élménnyel gazdagodhatunk. A kiállításon bemutatjuk az alkotásainkat, gyönyörködjenek benne, és jöjjenek majd előadás után a kézműves asztalunkhoz, ahol kedvükre alkothatnak!

Izgő – mozgók tehetségműhelyében minden szerdán délután Kriszti néni és Ildikó néni műhelyfoglalkozásokon változatos mozgásformákat szerveznek nekünk, mozgásban ügyes gyermekeknek. Sok különleges eszközt használunk a mozgás során, ezek érdekessé teszik számunkra a feladatokat. Ezek a sokszor különleges mozgásformák fejlesztően hatnak az erőnlétünkre, állóképességünkre, mozgáskoordinációnk fejlődésére, versenyszellemünk alakítására. Mára már jól összeszokott csapatot alkotunk, akik jó hangulatú óvodán kívüli sportprogramokon is szívesen megmutatjuk tudásunkat, ügyességünket. A most következő mozgásformában ügyesen figyelünk egymásra, és amit az óvó néniktől tanultunk szívesen bemutatjuk a közönségnek!

Kindergarten német tehetségműhelyben Eszter és Enikő néni heti váltással keddenként tartja számunkra a játékos, nyelvi foglalkozásokat, amelyben a cél, a német nyelv játékos megszerettetése, a nyelvi tehetségünk fejlesztése és a játékos szókincsbővítésünk. A tehetségműhely kapcsán tájház látogatáson ismerhetjük meg a néphagyományokat. Német táncokat, dalokat, gyerekjátékokat tanulhatunk. Az óvó nénik német színházi előadásokat szerveznek annak érdekében, hogy megismerjük a német bábszínház rejtelmeit, benézhetünk a kulisszák mögé, dramatikus játékokat tanulhatunk és játszhatunk a bábokkal. Most egy gyermekjáték csokrot szeretnénk bemutatni, amit nagyon szeretünk, az óvó nénik sokat segítettek, mi pedig nagyon figyeltünk, hogy ügyesen megtanuljuk!

2010-2014