Tehetségműhelyeink

Az Izgő-Mozgók Tehetségműhelyben, Kati néni, Kriszti néni Ildikó néni és Szandra néni vezetésével heti rendszerességgel kerülnek megtartásra a műhely foglalkozások.

A mozgásban tehetséges gyermekek,  változatos mozgásformákat ismerhetnek meg, sajátíthatnak el, amelyeket különböző,  eszközök használatával tesznek érdekesebbé, színesebbé. A gyermekek lehetőséget kapnak arra, hogy a foglalkozások keretein belül minél több sportággal megismerkedhessenek. Ezáltal nemcsak a testi, mentális, szociális képességek területén fejlődnek – kitartás, önbizalom, küzdőszellem, kudarctűrés, önismeret-, hanem az is megmutatkozik, hogy a gyermekekhez melyik sportág illik a legjobban, illetve miben van kiemelkedő tehetségük.

Év folyamán a gyermekek óvodán kívüli sportprogramokon, különböző versenyeken méretik meg ügyességüket, tudásukat, mérhetik össze erejüket a kerület többi óvodásaival.

 

A Kindergarten Német Tehetségműhelyben a nyelvérzékkel rendelkező, német nyelv iránt fogékonyabb gyermekek találkoznak heti rendszerességgel a német nemzetiségi óvó nénikkel. Hanna, Vivi és Eszter néni célja a foglalkozások által a különböző témákban való részletesebb elmélyülés, a beszédkészség megalapozása, a válaszadás gyakorlása egyéni szerepeltetéssel, bemutatással. Továbbra is törekszünk a játékba integrált nyelvtanulás továbbfejlesztésére, a játékos szókincsbővítésre. Emellett kiemelt feladatunk a néphagyományok felkutatása, ápolása és átörökítése, amit a nemzetiség nyelvéhez tartozó kultúra közvetítésével érünk el.

 

Kis- Kézművesek Tehetségműhelyben, Andi, Icu, Kati, Anita és Anikó nénivel a gyermekek heti rendszerességgel cselekvő, tevékeny részvétellel ismerkedhetnek meg a különböző magyar hagyományőrző technikákkal. A természetes anyagokból készített produktumok megalkotásával, valósíthatják meg önálló ötleteiket, és fejezhetik ki a bennük rejlő kreativitásukat. A foglalkozásokon rendszeres a jókedv, családias hangulat és a közös alkotás örömét áthatja a mese, vers, zene, közös ének, tánc, amelyek által fejlődik személyiségünk, önkifejező készségünk.