Megújult az óvoda udvarán a ,,FŰSZER EXPRESSZ”

4 évvel ezelőtt robogott be a Baross Ovi kertjébe a FŰSZER EXPRESSZ, ami bejárta akkor a kerületi médiát és az óvodai pályázatokban is kiemelt újdonságnak számított.

A gyermekek ebben a játékos kertben az évek során nagyon jól érezték magukat, szívesen ápolták az ültetett növényeket. Sajnos az idő vas foga nem kímélte sem a mozdonyt, sem pedig a kocsikat, így eljött az ideje, hogy felújítsuk!

Lelkes anyukák fogtak össze a Sárga Napsugár Német Nemzetiségi csoportból Weitzl Gabriella SZMK tag vezetésével és megkezdődtek a felújítási munkálatok. Napokig szorgoskodtak a szülők, akik a munkálatok alatt is betartották a járványügyi előírásokat. Távolságot tartottak egymás között, és minden nap korlátozott számban tevékenykedtek.

A kiskert koncepciója megmaradt, de új növények is beültetésre kerültek. Gyermek közelien, a csoportok színeit felidézve közös összefogással a FŰSZER EXPRESS elkészült, mely a gyermekek körében továbbra is elősegíti, hogy kedvvel ápolják, gondozzák és megismerjék az udvar növényeit.

Köszönjük, ebben a járványhelyzetben is támogatták az óvoda célkitűzéseit!

Pap Eszter
német nemzetiségi óvodapedagógus