Hulladék, vagy szemét?

Napjainkban egyre fontosabbá válik, hogy ezt a két fogalmat elkülönítsük, hiszen kukánkban rengeteg olyan dolog is kerül, ami ugyan számunkra már haszontalan, azonban szelektíven gyűjtve még ismét felhasználható, nyersanyagként hasznosítható.

A szelektív hulladékgyűjtéssel pedig óvjuk természetünket, környezetünket és támogathatjuk az óvoda alapítványát, amiből különböző „zöld kezdeményezéseket: kerti tó, tanösvény, stb.” valósíthatunk meg.

Mi az óvodában fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerjék és gyakorlatban is alkalmazzák a környezettudatos életkultúra fogalmát.

Eddig is szép eredményeket értünk el óvodai és csoport szinten is. Ezúton is gratulálunk mindenkinek és köszönjük a lelkes munkát!

Október hónaptól újra indul a gyűjtési időszak.

Gyűjtjük:

  • Papír: mindkét épületnél (a nagykapu mellett) 1 – 1 nagyméretű kék gurulós kuka lesz kihelyezve. Folyamatosan zajlik a gyűjtés egész évben.
  • PET palack: nagyméretű zsákokban bármilyen típusú műanyag palackot gyűjtünk összenyomott állapotban, kupak nélkül a papíros kukák mellett. Ha esetleg valaki már eleve zsákban hozza a palackot, azt nem kell betenni a gyűjtőbe, mellé lehet tenni.
  • Műanyag kupak: ezt külön gyűjtjük, mivel továbbra is zajlik a csoportok közötti verseny. Idén is mindenki kap apró ajándékot, de a fődíj megint egy TORTA. A tavalyi győztes közel 100 kg kupakot gyűjtött össze! Bármilyen műanyag kupak jó: tej, ásványvíz, öblítő, dezodor, fogkrém, stb. Ezt a csoportok öltözőjébe kihelyezett gyűjtődobozba, vagy zacskóban az óvó néniknek lehet odaadni.
  • Elem: a használt elemet a két épület folyosóján kihelyezett gyűjtődobozba lehet tenni.

Jó munkát kívánunk minden csoportnak!