Lélekmozgató Program a Magyar Parasport Napja alkalmából

2023. 02.21-én a Baross 81 tagóvoda Kék Delfin és Zöld alma csoportjai különleges programon vettek részt a CSILI Művelődési központban a Magyar Parasport napja alkalmából.
A Lélekmozgató program lehetőséget nyújtott a gyerekeknek, hogy testközelből, interaktív tevékenységeken keresztül megismerkedjenek, tapasztalatot szerezzenek a fogyatékkal élők világáról. A közösen végzett mozgás nagymértékben hozzájárul a tolerancia, elfogadás megalapozásához.
A program során megtekintettük a XX. kerületi Benedek Elek EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Szakiskola karate sportköre inkluziv karate bemutatóját, melynek végén a gyerekek a sportolókkal együtt ismerkedhettek az alapvető karate mozdulatokkal. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális egyesületének munkatársai bemutatták a vakvezető kutyák munkáját.
A program részeként, a résztvevő óvodák csapatai között érzékenyítő váltóversenyre került sor, melyben egymás tolása kerekesszékkel szlalomozva, bekötött szemű társ kísérése szlalomozva, felfordított, letakart zsámolyokból megadott tárgyak keresése, futás babzsák egyensúlyozásával a fejtetőn voltak a versenyfeladatok.
A legvégén a csapatok becsukott szemmel babzsákokat adtak körbe.
A délelőtt során enni-innivalóval is elláttak minket a szervezők, minden gyerek kapott mandarint, banánt, müzliszeletet, csokoládét, ásványvizet.
A program lezárásaként, minden résztvevő óvodai csoport oklevelet kapott.
Jó hangulatban, vidáman, élményekkel, ismeretekkel gazdagodva töltöttük a délelőttöt.

Keszthelyi Lászlóné
óvodapedagógus