Adventi gyertyagyújtás

Advent 3. vasárnapjára abban a különleges felkérésben, megtiszteltetésben volt részünk, hogy a  Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti Német Nemzetiségi Önkormányzat általi felkérésben részt vettünk december 11-én, délután 17.00-tól a harmadik gyertyagyújtási eseményén. Erre a fellépésre Óvodánk Rózsaszín Pillangó csoportba járó gyermekei készültek egy rövidebb, 5-10 perces műsorral. Felkészítőik: Urbán Enikő, német nemzetiségi óvodapedagógus, Harsányi Ildikó, óvodapedagógus, és Fercsák Viktória, dajka.

 A fellépésre a Kosutiban került sor, a Polgármesteri Hivatal előtt. A szereplésen 18 óvodás gyermek vett részt. A zord időjárás ellenére, a gyermekek türelmesen végigvárták, míg a köszöntést követően a Blatniczky János Dániel lelkész úr beszédet mondott, majd ezt követően a gyerekek elő adhatták a várva-várt műsorukat. A műsorban adventi dalok, versek, és mozgásos játékok kerültek előadásra német nyelven. A téren nagyon sokan gyűltek össze megnézni a kis fellépőket, így az előadás után a nagy taps sem maradhatott el.

A fellépést követően a gyermekeknek nem csak az elismerő tapsban, de finom jutalomban is részük volt. Egy tányér somlói galuska, és egy kis frissítő üdítő elfogyasztására kaptak meghívást a Csili Étteremben, mely ennek a szép vasárnapi ünneplésnek méltó, hangulatos lezárása volt.