Író- olvasó találkozó a Baross Óvodában

De hogyan is jött létre ez a találkozó? Egyáltalán, óvodában van-e létjogosultsága egy író- olvasó találkozónak, vetődik fel a kérdés.

„Plukkidó” pályázatot hirdetett „Tartsuk edzésben az óvodások képzeletét” címmel, ahol óvodai csoportok és szülők is pályázhattak. Az egyik kedves apuka a manóvilágra vonatkozó kvíz kitöltésével nevezte csoportunkat.

Sikeres pályázat révén megnyerte a csoportnak az interaktív, játékos író-olvasó találkozót, melynek eredményeként 2022. 04. 05-én egy rendhagyó délelőtt került megszervezésre az óvodában. A Sárga Napsugár német nemzetiségi csoport gyermekei és pedagógusai vettek részt az eseményen, ahol Vig Balázs író a „Három bajusz gazdát keres” című kötetét mutatta be a Móra Könyvkiadó felajánlásával.

A találkozót nagy izgalom előzte meg, de Balázs – aki megengedte a gyermekeknek, hogy így szólítsák – közvetlensége és gyermekközeli attitűdje mindenki számára feloldotta a kezdeti meglepődést. A gyermekek nagy érdeklődéssel, valóban interaktívan vettek részt az általa vezetett játékokban.

Együtt jártuk be Születésnapfalvát, ahol megismertük az ott lakókat, átváltoztunk vadállatokká, ettünk sok-sok képzeletbeli finomságot, és még három bajusznak is sikerült gazdát találnunk! Sőt: óvó nénink a legbátrabbak próbáját is kiállta! A gyerekek élményekkel telve, ,,bajuszosan” térhettek haza.

A gyermekek mesék, versek iránti érdeklődésének felkeltésére, a könyv szeretetének, értékének megerősítésére új lehetőséget teremtett ez az alkalom. Köszönjük a szülőknek, a Móra Könyvkiadónak és Vig Balázs írónak ezt a rendkívüli lehetőséget, hogy ennek a varázslatnak részesei lehettünk.

Pap Eszter
német nemzetiségi óvodapedagógus