MPN2020 LÉLEKMOZGATÓ rendezvény az ovisoknak is nagyon érdekes volt!

A Baross 81 óvoda óvodásai vettek részt 2020. 02.24.- én Pesterzsébet Önkormányzata által szervezett

LÉLEKMOZGATÓ a Magyar Parasport Napja alkalmából szervezett programon a CSILI- ben.

Az ünnepélyes megnyitón a CSILI Igazgatója Polyák Edit köszöntötte a jelenlévőket, majd Nemes László Alpolgármester Úr osztotta meg gondolatait a sportprogram jelentősége tekintetében. Kihangsúlyozta az esemény fontosságát, hogy már gyermekkorban találkozunk azzal, hogy mások vagyunk, mindenkinek van egyedisége,  ennek megértése és tolerálása fontos nevelési feladat.

Kiemelte azt is, hogy nagyon dicséretes azon sportegyesületek tevékenysége, akik olyan gyermekeket, felnőtteket oktatnak, akik fogyatékossággal élnek, ezzel is lehetővé teszik, hogy a társadalomban ugyan olyan lehetőségeik legyenek, mint azon társaknak, akiknek nincs ilyen problémájuk.

A gyermekek nagy figyelemmel követték a bemutatókat köztük a KARATE bemutatót ami nagyon lendületes és eszközökben bővelkedő volt. A bemutató zárásaként a gyermekek is kipróbálhatták a mozdulatokat, az edző által tartott tábla eltörése igazi siker volt számukra.  Az ovisoknak a HSZI- ben dolgozó kollegák sportversenyt szerveztek, melyben sok volt az ügyességi feladat. Jó volt látni, hogy a kerekes székben levő gyermek is részt vetett ezekben a versenyjátékokban így az esélyegyenlőség kidomborodott ezen a déllőttön, mindenki lelkét megmozgatta ez a rendezvény. Jó volt itt lenni, jövőre is eljövünk, köszönjük a lehetőséget!

Bélteczkyné Szende Hilda
óvodavezető