Tarolt a Baross ovi a II. Ovis Fesztiválon

Immáron II. alkalommal került megrendezésre az ESMTK birkózó szakosztálya által a kerületi „Ovis fesztivál”, a Kruj Iván Sportcsarnok birkózótermében.

A felkészülésre egy hét állt a rendelkezésünkre, amelyben segítséget kaptunk Balogh Ferenc birkózó edzőtől. Útmutatásai alapján készültünk a gyerekekkel a megmérettetésre, amelyben a grundbirkózásé és a sorversenyeké volt a főszerep.

A versenyre 12 fővel indultunk, amelyet minden gyermek nagyon izgatottan várt.

A birkózócsarnok már a belépésünk pillanatától kezdve elvarázsolta a gyerekeket. Nagyon tetszett nekik az a vitrin, amiben a birkózók érmei és kupái vannak felsorakoztatva. Végig néztük a fényképeket is, amelyen a méltán büszke bajnokok és edzőik szerepelnek. Ezt követően a hely atmoszférája, az óriási sportcsarnok, teljesen magával ragadta a gyermekeket és még nagyobb lelkesedéssel várták a feladatokat.

A verseny kezdete előtt Losonczi Ottó, a birkózó szakosztály elnöke az ünnepélyes megnyitó keretében köszöntette a szülőket, gyermekeket, pedagógusokat és néhány szóban tájékoztatta a megjelenteket a szakosztály működéséről, az elért versenyeredményekről és a birkózó egyesület és az iskola együttműködéséről.

A köszöntő után a szülők és a gyermekek bepillantást nyerhettek a birkózás világába, ugyanis egy néhány perces fergeteges bemutatót láthattunk az Gyulai István Általános Iskola birkózó osztályának jóvoltából.

Ezek után kezdetét vette a verseny. A felkészültségünket a Nyitnikék Óvoda- Békaporonty Tagóvodájával mérhettük össze. A versenyszámok között szerepelt futás, békaugrás, nyusziugrás, pókjárás, rákjárás, térdenfutás, kutyafutás, mackófutás, laposkúszás (katonakúszás), ahol gyermekeink megmutathatták mozgáskoordinációs fejlettségüket, ügyességüket, gyorsaságukat.

Hihetetlen összpontosítással, koncentrációval és csapategységgel küzdöttek gyermekeink végig a feladatokon.  A szülők szurkoló táborának lelkesítése hozzájárult ahhoz, hogy csapatunk szinte minden versenyszámot fölényesen megnyert.

Losonczi Ottó, szakosztály vezető úr tovább fokozta az izgalmakat, ugyanis lehetőséget kínált vállalkozó szellemű apukáknak, hogy tripla pontokért megmegmérkőzzenek néhány versenyszámban. Ez tovább fokozta az izgalmakat és a jó hangulatot.

A megmérettetés a grundbirkózással folytatódott. A gyermekek párban mérhették össze az erejüket, technikai tudásukat. A csapattagok hangos szurkolással buzdították egymást, amelynek eredményeként megnyertük ezt a kategóriát is.

Az összesített eredmények alapján csapatunk állhatot fel a dobogó legfelső fokára. A gyermek aranyéremmel, ajándékokkal lettek megjutalmazva és sok élménnyel gazdagodva, szüleik körében, büszkén térhettek haza.

Számunkra is feledhetetlen volt ez a délután, amelyben jó volt látni, hogy óvodásaink mennyire ügyesen, lelkesen, összetartóan küzdöttek a győzelemért.

Harsányi Ildikó                                                Urbán Enikő
szakvizsgázott óvodapedagógus                      nemzetiségi óvodapedagógus