Pesterzsébeti Fitt Óvodás Olimpia

Először szerveztek Fitt Óvodás Olimpiát Pesterzsébeten. A Lurkóház Óvoda rendezte eseményen mi is részt vettünk, aminek a Gyulai István Általános Iskola csarnoka adott otthont.

Fúvós zenekar kíséretében bevonultunk, és felsorakoztunk a lufikból kialakított 5 olimpiai karikához. A mi színünk a piros volt. A megnyitó beszédek után, hallhattunk egy mesét az olimpia történetéről, amiből kiderült, hogy milyen versenyszámokon kell majd a gyerekeknek bizonyítani. A közös zenés bemelegítés után kezdetét vette az Olimpia.

Az első feladat a staféta futás volt, aminek a „Messzisz futosz” nevet adták a szervezők. Ezután következett a „Távolsz Ugrosz”, ahol egy nagy labdán ugrálva versenyeztek a gyerekek, a többi óvodából érkezett gyerekek ellen. A harmadik próba neve: „Döngölsz Gyömöszölisz” volt, ahol grund birkózásban próbálhatták ki magukat a gyerekek. És végül ügyes dobó készségüket bizonyíthatták a „Diszkosz Doboklész” nevű utolsó versenyszámban.

Jó volt nézni, ahogy a gyerekek egymásnak szurkolnak. A lelkesedés az utolsó versenyszámig kitartott. Bár nem volt helyezés, de úgy érezzük ezt az olimpiát mi nyertük meg.

A versenyszámok után megvendégeltek a résztvevők gyümölccsel, csokival és finom narancslével, majd zenére újra bevonultunk a lufikhoz. A záró-és köszönő beszédek végén kaptunk érméket és egy emléklapot a részvételért.

Harsányi Ildikó és Rápolti Katalin, óvodapedagógusok