Német Juniális Pesterzsébeten

Már hagyomány, hogy a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébet Képviselőtestülete a kerületi német oktatásban résztvevő óvodás és kisiskolás gyermekek részére Juniálist szervez. Most első alkalom, hogy kulturális előadással lepték meg Juniálisra a gyermekeket a szervezők.
A rendezvény helyszínét – a Fővárosi Német Önkormányzat Elnöke támogatásával a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pesterzsébeti (volt Varga Jenő) Közgazdasági Szakgimnáziuma biztosította. Az iskola udvarán, szabadtéri színpadon tekinthettük meg, Figura Ede és Márk Sarolta előadásában, a „Hans Hoffman Baranyában” című vidám zenés német gyerekműsort.
A rendezvényt Fekete Károlyné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Pesterzsébeti Elnöke és Bárkányi Judit, a Fővárosi Német Önkormányzat Elnöke nyitotta meg, majd Csabai Róbert, a Centrum Igazgatója is köszöntette a gyerekeket.
A színházi előadás hangulatára az önfeledt szórakozás, közös zenélés, éneklés és játék volt a jellemző. Izgalmas, játékos, interaktív, a gyermekeket megmozgató, humorban bővelkedő drámapedagógiai foglalkozásban volt részünk, amit köszönhettünk a színvonalas előadóknak. Az összekötő szövegek és a játékok németül és magyarul zajlottak, így jobban érthető és követhető volt az óvodás korosztály számára is. Az elhangzott dalok, énekek ismertek voltak, így a gyermekek örömmel énekelték őket az előadókkal közösen.
Az előadás után finom pogácsával és hűsítő üdítővel vendégeltek meg bennünket. A gyerekek az előadásról a kulturális élmény hangulatával távoztak. Útközben is érzékelhető volt az átélt élmény hatása, a hallott dalokat énekelték, és a látottakat magyarázták egymásnak. Jó volt látni, hogy milyen mélyen megérintette őket ez a művészi előadás.

Szép befejezése volt a nevelési évnek, köszönjük a szervezőknek!

Élménybeszámolót készítette: Juhász Vivien

Fotós: Pap Eszter német nemzetiségi óvodapedagógusok