Csillagocska fesztivál a Csiliben

Nagy sikere volt a Csili Művelődési Központban április 24- én, első alkalommal megrendezésre került Csillagocska Fesztiválnak, a Pesterzsébeti Óvodák Tehetségnapjának. A kezdeményezésnek számtalan támogatója volt, akiknek ezúton is köszönetet mondunk, közülük kiemelten Pesterzsébet Önkormányzatnak, aki a rendezvény helyszínét, programját, a tevékenységek anyagait biztosította, valamint Losonczi Ottó Úrnak, kerületünk díszpolgárának, aki a gyermekeknek szánt egyéni ajándékokat támogatta.

Műhelyekben dolgozó pedagógusok a gyermekekkel együtt nagy izgalommal készültek és örömmel vettek részt a színpadi produkciókban. A gyerekek végignézhették egymás bemutatóját, nagyon érdeklődtek a zenés, táncos, dramatikus bemutatók iránt. A tetszésüket szinte folyamatos tapssal fejezték ki. Sok szülő volt jelen, akik betekinthettek az óvodák tehetséggondozó munkájába.

Az „Izgő- mozgók” mozgásban tehetségígéretek zenés mozgással, a „Kindergarten” tehetségműhelybe járó, nyelvben tehetségígéretek pedig zenés, gyermekjátékokkal, gyermektáncokkal léptek színpadra. A kiállításon a „Kis- kézművesek” műhelyébe járó, tehetségígéretek munkái, és a Kindergarten műhely fotókiállítása volt megtekinthető a látogatók számára. A bemutatók után a gyermekek szüleikkel változatos kézműves tevékenységeket próbálhattak ki, a Baross ovisok asztalánál az óvónénik különböző színű és mintázatú virágokat készíthettek zseníliából. A délutánt egy közös táncház zárta a TÉKA Együttes jóvoltából.

Ez a rendezvény is bebizonyította, hogy a tehetség ígéretekkel továbbra is kiemelten kell foglalkozni az óvodákban, és közös rendezvényeken meg kell mutatni ügyességüket, tudásukat, tehetségüket. Egymástól ötleteket merítve, rengeteg új élménnyel gazdagodhatnak mely szintén fejlesztő gyermekre, pedagógusra, szülőre egyaránt.

Köszönjük az ötletgazdáknak a rendezvény életre hívását, a Gyermekmosoly kiválóan akkreditált Tehetségpontnak, és a Bóbita Tehetségpontnak.

Puskáné Zsiga Anikó
tehetségkoordinátor, szervező