Farsang 2020

„Haj ki Kisze haj, süss be hozzánk fényes Nap!”

A farsangi időszak csupa mókával és izgalommal telt a Baross Óvoda gyermekeinek. Idén is minden csoportban lelkesen készültek az óvó nénik, szülők, gyerekek a bolondos, mókás mulatságokra. Miután kidíszítettük a csoportszobát a hangulat fokozásához és mindenki beszerezte a jelmezét, február 21-én reggel örömteli gyermekarcok lepték el az óvodát. Volt lovag, hercegnő, pillangó, indián, cica és még hosszasan sorolhatnánk az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket.

A farsangi készülődést, idén is úgy alakítottuk, hogy közben nem feledkeztünk meg a hozzá kapcsolódó néphagyományokról sem. Hazánkban az egyik legjellegzetesebb, évszázados hagyományokat őrző farsangi mulatság a mohácsi busójárás, a jelmezes, állarcos alakoskodás, a zajos mulatozás, vigalom, és ide sorolhatjuk a kisze báb égetést és természetesen a fánkot is, ami igen nagy kedvence mindenkinek!

Idén a Kék Delfin csoport készítette el a kisze bábot, amit minden csoportba körbe vittek, hogy mindenki rárakhassa jelképesen egy szalaggal a nem kívánt dolgokat, amiket szeretne elfelejteni, elégetni a kisze bábbal együtt.

Mivel a farsang a tavaszvárás ősi ünnepe, mi igyekeztünk úgy énekelni és hangoskodni, hogy elűzzük a telet!

Gyere tavasz várva várlak, hozz zöld ruhát fűnek, fának!

 Rápolti Katalin
 óvódapedagógus