Egészségnap a Baross 81 Óvodában

Óvodánk helyi pedagógiai programjában és a mindennapokban is kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés fontossága. Ezen belül is az egészséges életmód igényeinek megalapozása, egészséges táplálkozás, mozgás, testápolás, öltözködés, pihenés.

Az egészségnap célja az volt, hogy gyermekeink egészséges ételeket kóstoljanak, fogyasszanak, együtt mozogjanak, játszanak. Minden csoportban változatos és cselekedtető programokat biztosítottak az óvónénik.

Beszélgettünk az egészségről, az egészséges táplálkozás, a mozgás, a vitaminfogyasztás és pótlás szervezetre gyakorolt hatásáról, az otthoni higiénés szokásokról. A szülők által behozott alapanyagokból gyümölcssalátát, zöldségsalátát készítettünk.

Programjaink között szerepelt, hogy közösen összegyűltünk a tornateremben, ahol rajzfilmet néztünk a megfelelő fogápolásról, és vendégül láttuk a közeli fogorvos rendelőből Vivien nénit, aki bemutatta a helyes fogmosás technikáját.

A programhoz kapcsolódóan a vállalkozó kedvű óvónéniknél vérnyomás és vércukorszint mérésre is nyílt lehetőség. 

Délután megtekinthették a gyerekekért érkező szülők a kiállítást, amelyet gyümölcs és zöldségekből készült terménybábok alkottak.

Kollégáinkkal hiszünk abban, hogyha már óvodánkban elkezdjük gyermekeink egészséges életmódra nevelését, akkor remélhetően egészséges, környezettudatos felnőttekké válhatnak majd.

 

Láng Krisztina
tagóvoda vezető
szakvizsgázott óvodapedagógus