Autómentes Nap 2019

Szeptember 20-án, pénteken óvodánk idén is csatlakozott a kerületi Autómentes Napi rendezvényhez. Ezen a napon minden csoportban az óvó nénik olyan játékokat, szerveztek, amelyek felhívták a gyerekek figyelmét a környezettudatosságra, a mozgás egészségére és örömére, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fontosságára.

Sokan érkeztek biciklivel, rollerrel, hogy kipróbálhassák az óvoda KRESZ parkjában is járműveiket. Az óvó nénik segítségével, mindenki igyekezett betartani a közlekedési szabályokat.

A Városháza mögötti területen, az ünnepélyes megnyitó után akadály-és KRESZ pálya, kvízjátékok, tudás és élmény alapú programok és még sok érdekesség várta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A nagycsoportosokkal, mi is elsétáltunk a sétáló utcához és kellemesen szórakoztunk, tanultunk. A gyerekek felpróbálhatták a rendőr mellényt, kalapot, kezükbe foghattak igazi gumibotot, beszélgethettek a rend őreivel a biciklis szabályokról. Miután megbeszélték, hogy minek kell lenni egy biciklin (piros, sárga lámpa) és merre kell először nézni, ha gyalogosan le akarunk lépni a járdáról (balra, jobbra, balra), kipróbálhatták a biciklis és rolleres szlalom pályát, ahol igazi rendőrök irányították és segítették a gyerekeket. Egy másik állomáson közlekedési színezőket színezhettek, készíthettek papírhajót, és ha teljesítették a feladatokat ajándékokkal térhettek vissza az óvodába. Jól éreztük magunkat, és örülünk, hogy a környezettudatosság jegyében közösen tehettünk a frissebb levegőért!

Rápolti Katalin,
óvodapedagógus