VARÁZSLATOS MIKULÁS VÁLTÓ

Ebben a nevelési évben is nagy izgalommal várták a gyerekek a Pesterzsébeti Csili Művelődési Központban 2018. 12.03.- án megrendezésre kerülő MIKULÁS VÁLTÓT. A Mikulás várás időszaka minden gyermek életében rendkívül fontos és örömteli esemény. A mi óvodásaink is nagy lelkesedéssel készültek erre a színvonalas kerületi megmérettetésre. A rendezvényre az intézményünkben működő „Izgő-Mozgó” tehetség műhely tagjaival készültünk. Már a felkészülés során is nagyon aktívak voltak a gyerekek és élvezettel gyakorolták a feladatokat. Igazi, egészséges versenyszellem alakult ki a kis csapatunkban.

És végre elérkezett a várva várt nap! Minden résztvevő pontosan a megbeszélt időpontra érkezett az óvodába. Záporoztak a kérdések a gyerekek részéről:

  • Szerinted ott lesz a Mikulás?
  • Kapunk ajándékot?
  • Nyerni fogunk?

Az izgalom a tetőfokára hágott, amikor megérkeztünk a verseny helyszínére és a Mikulás is eljött megnézni, hogy mennyire ügyesek vagyunk. A gyerekek türelmetlenül várták, hogy végre ők is megmutathassák, hogy milyen jól felkészültek a feladatokból. A rendkívül jól megszervezett rendezvényen végre a mi csapatunk is felállhatott versenyezni. A gyerekek egymást bíztatva, segítve önfeledten, minden erejüket összeszedve hajtották végre a gyakorlatokat. A feladatsorokból csak egyszer értünk el második helyezést, a többit első helyen sikerült teljesíteni. Csodálatos volt az élmény melyet közösen a gyerekekkel élhettünk meg. A nap csúcspontja pedig mi más is lehetett volna, mint az hogy felmehettek a színpadra és minden kisgyereket megajándékozott a Mikulás, aki velünk együtt szurkolta végig ezt a fantasztikus délelőttöt.

Harsányi Ildikó és Láng Krisztina óvodapedagógusok
Izgő-Mozgó Tehetségműhely pedagógusai