OVI- ZSARU PROGRAM A BAROSS ÓVODÁBAN

Az óvodában már 10 éve, hogy az Ovi- Zsaru Program beépült a gyermekek nevelésébe, minden évben fejlesztjük, és partnereinkkel, – a fenntartóval és a rendőrséggel – együttműködve tartalmasabbá tesszük a gyermekek számára.

Az óvodai programot megtisztelte jelenlétével Juhász Lajosné, oktatási és nemzetiségi ügyekért felelős alpolgármester asszony, Dr Mezősi Tímea osztályvezető helyettes és Payr Erika tanügyi referens asszony a Közművelődési Egészségügyi és Szociális Osztály képviseletében.

A Knorr Bremse cég részéről Sávos András ügyvezető, és Kovács Beatrix Kommunikációs és CSR menedzser vettek részt.

A XX- XXIII kerületi Rendőrkapitányság képviseletében Sipos Zsolt rendőr alezredes úr, Pogonyi Kata rendőr főhadnagy és Sósné Makai Andrea  rendőr főtörzs zászlós is jelenvolt körünkben, akik folyamatosan támogatják az Ovi- Zsaru programot.

A mai program ünnepélyességét az adta, hogy Knorr Bremse cég anyagilag támogatta a rendezvényt, melyben nagy segítség volt kedves szülőtárs Németné Csicsely Anikó, a cég dolgozójának részvétele.

Az Ovi Zsaru programon a gyermekek birtokba vehették a Knorr Bremse által nyújtott támogatásból megvásárolt kerékpárokat, futókerékpárokat. A támogatás lehetőséget adott egy Hifi hangosító megvásárlására, így a gyermekprogramok hangosítása a jövőben biztosítottá válik, valamint a támogatásból tabletek beszerzése valósult meg. A gyermekek részére a tabletek biztosítják az IKT eszköz használatának megismerését, valamint lehetővé teszik számukra a célirányos, eszközszintű felhasználás elsajátítását.

A program első felében az IKT eszközök fejlesztő hatását figyelhettük meg a tabletek segítségével a reggeli játékidőben a Sárga Napsugár csoportban, Pap Eszter és Urbán Enikő óvodapedagógusok játékos bemutatót tartottak, aminek témája a közlekedésbiztonság volt.

Az óvoda előkertjében Orosz Mariann vezetésével a gyermekek mikrocsoportban oldottak meg feladatokat, melynek témája az Ovi- Zsaru program megtanult ismereteken alapult. A mozgásos feladatban a kerékpárokat szívesen vették birtokba, és nagyon örültek a játék végén az apró ajándékoknak. ( dörmi szelet, üdítő és sapka )

A program része volt a rendőrautó megtekintése, melynek szirénáját is meghallgathatták a gyermekek az óvoda előkertjében. Ezt a sikeres Ovi- Zsaru programot köszönjük a gyermekek nevében minden kedves résztvevőnek!

Bélteczkyné Szende Hilda
óvodavezető