Költészetnapi versmondó verseny az óvodában

Ebben az évben is sok kisgyermekes család tartotta fontosnak, hogy az otthon anyukákkal és apukákkal tanult verset elmondja gyermekük ezen a jeles napon.
Óvodánkban már hagyomány hogy április 11.-én a Költészet Napját óvodai versmondással ünnepeljük, így történt ez most is.
23 kisgyermek készült fel és bátor kiállással verselt, mi pedig közösen hallgattuk meg a szebbnél- szebb, hosszabbnál hosszabb verseket. Az óvodai dolgozók közül a zsűriben részt vett Urbán Enikő nemzetiségi óvónéni, Feketéné Sebők Katalin a kék Tigris csoport óvónénije, és Bélteczkyné Szende Hilda óvodavezető. Nehéz dolga volt a bírálóbizottságnak, de végül sikerült meghozni a döntést.
Megállapodtunk abban, hogy ennek a versmondó alkalomnak mindannyian nyertesei voltunk, hiszen nagyon sok új verset ismerhettünk meg, ami nagy öröm volt felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt.
Akik különösen szépen verseltek és korosztályukból is kiemelkedtek versmondásukkal:

1. Berger Hanna – Zöld Alma csoport
2. Kovál- Túróczi Róza – Zöld Alma csoport
3. Boros Olivér – Kék Tigris csoport

Külön díjban részesültek:

1. Yalacin Lili – Kék Tigris csoport
2. Nagy Fruzsina – Rózsaszín Pillangó csoport
3. Pataki Levente – Rózsaszín Pillangó csoport
4. Kis Virág – Kék Tigris csoport
5. Csuha Borbála – Sárga Napraforgó csoport
6. Nasi Edit – Rózsaszín Pillangó csoport
7. Simon Zselyke – Sárga Napsugár csoport

A versmondás után Orosz Mariann óvodapedagógus vezetésével a gyermekek a CSILI- ben a Költészet Napja jegyében érdekes programokon vettek részt. Nem csak a jól verselő gyermekek mentek erre az alkalomra, hanem azok is, akik lerajzoltak egy- egy kedves verset, azelkészült alkotásokat is átvitték, hogy együtt csodálják meg azokat.
Az óvoda vezetése ezúton is köszönetet mond a kedves szülőknek, akik segítették a gyermekek felkészülését. A továbbiakban is olvassanak minél több verset gyermeküknek, hogy érzelemviláguk gazdagodjon és versszeretetük erősödjön. Várjuk jövőre is a gyermekeket a Költészet Napján!

Bélteczkyné Szende Hilda
óvodavezető