Teréz-napi mulatság

Az óvodánkban hagyományossá vált Teréz-napi ünnep az óvoda pedagógiai programjában jeles nap. Az időjárás is kegyes volt, mert kellemes őszi időjárás köszöntött ránk aznap délután.
A gyerekekkel közösen készülődtünk, tervezgettünk, izgatottan vártuk ezt a napot. A német nemzetiségi csoportok és magyar nagycsoportosok magyar és német nemzetiségi viseletben, népzenei aláfestéssel és ének kíséretében mutatták be táncaikat, gyermekjátékaikat.
Az ünnepi műsort Juhász Lajosné alpolgármester asszony és Dr. Fekete Károlyné Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg, Pesterzsébet képviselőtestületéből Rostagny Attila és Mach Péter Képviselő urak tisztelték meg jelenlétükkel.
A szülők részéről Sováry Anita Óvodaszék Elnöke, Taraczköziné Endrődi Zsuzsanna Kindergarten Alapítvány elnöke, és minden résztvevő nagy örömmel fogadták a műsorokat és nagy tapssal jutalmazták a gyermekeket és a pedagógusaikat.
Ezt követően szervezett játékokat, tevékenységeket próbálhatták ki a gyermekek és szüleikkel, ilyen volt a tökseprés, süni hazahúzó, alma horgászás, őszi képfestés üveggolyóval, és a nagy ügyességet igénylő diótörés. A népi játékok, tárgyi eszközök használata közelebb hozták a gyermekeket a népi hagyományok megismeréséhez, ápolásához. A kosaras körhinta, arcfestés, ugráló-vár, kisautózás minden gyermeknek felhőtlen kikapcsolódást hozott. A zsákba macska és a tombola izgalmait örömmel élték át a gyermekek, felnőttek egyaránt. A programok közben, aki megéhezett finom palacsinta, hot-dog várta a büfében. A családokkal eltöltött hagyományőrző jeles nap erősítette az óvoda közösséghez tartozás érzését.

Szabóné Kádár Katalin
szakvizsgázott óvodapedagógus
Piros Katica csoport