Laterne, Laterne- Martinstag 2017

Ez a tanév sem múlhatott el úgy a Baross oviban, ne készültek volna a németes csoportok a Márton napi lámpás felvonulásra.
Az ünnepet mindig megelőzi a lámpás készítés, ahol a gyerekek szüleikkel együtt barkácsolnak, hogy az elkészült lámpásokkal majd Márton napon felvonuljanak. Idén a Sárga Napraforgó csoport hupikék törpikéket, a Mesebeli Kék Tigris hercegeket és hercegnőket, a Rózsaszín Pillangó őzikéket és szarvasokat a Sárga Napsugár csoport pedig gombát alkotott.
Márton napját szeptember 10-én, pénteken délután ünnepeltük: a gyerekek Márton legendájának előadása után a szülőkkel együtt megkóstolták a libasültet és a finomabbnál finomabb süteményeket. Az ünnepségre Juhász Lajosné alpolgármester és Rostagni Attila önkormányzati képviselő, óvodaszék tagja is eljöttek, azonban nem üres kézzel érkeztek, hanem mézeskalács libával kedveskedtek a gyerekeknek. A libavacsora után pedig lámpásainkat magunkhoz vettük és óvó nénik, gyerekek, testvérek, szülők, nagyszülők, együtt indultunk a Városháza elé, ahol a Német Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából teával és forralt borral várták a résztvevőket. Az ovisokon kívül a József Attila Nyelvoktató Általános Iskola és a Német Nemzetiségi Gimnázium diákjai is képviseltették magukat.

Pap Eszter
német nemzetiségi óvodapedagógus