Költészet napja az oviban

Idén is megrendezésre került, a hagyományos Költészet Napi házi versmondó versenyünk. Idén 35 gyermek gyűlt össze, hogy elmondhassa a kedvenc versét, mely nagy örömmel töltött el minket. Jó látni, hogy évről évre egyre több gyermek vesz részt rajta.  Külön dicséret illeti a Rózsaszín mackó csoportot, melyből 16 gyermek is képviseltette magát.

Idén is a tornateremben vártuk a szavalni vágyó gyermekeket. Ahol a választott verseket, bátran, nagy örömmel és igazi átéléssel adták elő. Nem csak szép versekkel készültek erre a napra, hanem az alkalomhoz illően, felvették a szép ruhákat. Így véleményem szerint, idén ismét sikerült méltó módon megünnepelnünk a Magyar Költészet Napját.

A résztvevők egy baglyos könyvjelzőt és egy a részvételért járó elismerést kaptak, míg a legügyesebbek az említettek mellé, apró ajándékot és oklevelet vehettek át. A sok résztvevőre való tekintettel idén kettő első, kettő második és kettő harmadik helyet is kiosztottunk. Emellett két különdíjat is átadhattunk az ügyes gyermekeknek.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a szülőknek, akik segítették a gyermekek felkészítését.

Juhász Vivien
német nemzetiségi óvodapedagógus