Baross ovisok szerepeltek Pesterzsébet Önkormányzatának március 15-ei megemlékezésén

A Baross Óvoda felkérést kapott a március 14.-e alkalmából szervezett Önkormányzati Központi Ünnepségen való részvételre.

A 79 óvoda nagycsoportosai egy autentikus táncjátékban kokárdájukkal életre keltették a harcban elesett huszárokat, ez a jelenet nagyon megható volt a közönség számára. A gyermekek is nagyon élvezték a szereplést, és ügyesen működtek együtt a felnőtt táncosokkal.

A Tagóvoda Piros Katica csoportjának nagycsoportosai a Petőfi szobornál egy huszáros dal és verscsokorral tették emlékezetessé az ünnepet. Az óvodában ezen a napon szerveztük meg a pedagógiai programban szereplő Nemzeti Délutánt, mint magyar identitást formáló ünnepet. Hagyományainkhoz hűen a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei dob és trombita megszólaltatásával idézték meg a korabeli hangulatot. A délutánon lelkesen készítették a gyermekek szüleikkel a kokárdákat, legyezőket, pártákat, szélforgókat és sok – sok nemzeti színben pompázó szimbólumot, mely segítségével sikerült elmélyíteni a magyarságtudatot minden résztvevőben.

Szabóné Kádár Katalin
Piros Katica csoport óvodapedagógusa