A Pesterzsébeti Baross ovisok a XIII. Német Gyermekdalok és Gyermekjátékok Fesztiválján

13 éve hagyomány, hogy részt veszünk a Német Gyermekdalok, Gyermekversek és Gyermekjátékok Fesztiválján. Idén a 18. kerületi ,,OVI” Német Nemzetiségi Alapítványi Óvoda kapta a rendezés jogát. Tizennégy német nemzetiségi óvoda képviseltette magát színvonalas műsorokkal. A mi óvodásaink részére az óvónénik az év során megismert dalokból, gyermekjátékokból válogattak, így a Kondor Béla Közösségi Ház színpadán megmutathatták tudásukat, ügyességüket nyelvi felkészültségüket és a német zene hatására átélt élményeiket.

A rendezvényt Bárkányi Judit a Fővárosi Német Önkormányzat elnöke és Szarvas Attila alpolgármester Úr nyitotta meg. A rendező óvoda részéről, Lelkes Gáborné óvodavezető köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket, majd átadta a vándorbotot az újhartyáni „Gyermekvár” Német Nemzetiségi Óvoda vezetőjének. A fesztivált meglepetésként a helyi Piros Iskola tanulói nyitották meg dramatikus játékot mutattak be német nyelven.

A színpadon nemcsak táncokat, dalos játékokat láthattak a fellépő csoportok, hanem ismert német meséket is dramatizáltak. A hangulatot tovább emelte, hogy az egyes műsorszámok között az óvodás gyermekek által ismert német dalokat énekeltünk közösen. A szereplés után finom tízórai várta a gyerekeket.

Kasza Viktória és Pap Eszter
német nemzetiségi óvodapedagógusok