Sportnap a Baross Óvodában

Hagyományainknak megfelelően ebben a nevelési évben május 20-án került megrendezésre óvodánkban az egész délelőttöt betöltő sportnap.

Urbán Enikő gyakornok óvodapedagógus vidám, zenés minden porcikát átmozgató bemelegítést tartott, melyen együtt tornászott gyermekek, felnőtt egyaránt.

A sportprogramon csoportok egyedien berendezett helyszíneken változatos sporteszközöket próbálhattak ki. Ilyen eszközök voltak például a zsinórlabda, foci, floor-ball, tenisz, kosárlabda, Bozsik-programon kapott akadálypálya eszközei, és egy gyermekek által kevésbé ismert sporteszköz a gerely. A játékos feladatokat, Szabóné Kádár Katalin munkaközösség vezető a Piros Katica magyar hagyományőrző csoportjának óvó nénije úgy válogatta össze, hogy biztosítsa a mozgáskoordináció, a gyorsaság és erőnlét fejlesztést, a korcsoportokat figyelembe véve.

A délelőtt közös zenés tánccal zárult. Minden gyermek alaposan elfáradt ezen a délelőttön, melyről különleges élményekkel valamint apró emlékekkel térhettek délután haza. Az élménybeszámolót sok gyermek már az öltözőben megkezdte, és valószínű hazáig tartóan mesélte. Jól éreztük magunkat!

Angyal Nelli
Bozsik program felelőse