Kék Delfin csoport

Rékasiné Barek Csilla óvodapedagógus; Mihajlovits Eszter óvodapedagógus; Varga Márta dajka

Ez a csoport teljesen megújult. Új óvó nénikkel,  barátságosan berendezett teremmel várták az új picurkák fogadását.

A beszoktatás nálunk szinte folyamatos, mivel gyakran érkeznek új kisgyermekek hozzánk.

A csoport létszáma mostanra a következőképpen alakult: 18 gyermek jár hozzánk, melyből

5 kislány és 13 kisfiú. Volt, aki otthonról, és volt ki bölcsödéből érkezett, különböző születésűek, éppen ezért másféle adottságokkal rendelkeznek.

Hozzánk nagyobb arányban fiúk járnak, így a kezdetekkor ennek megfelelően rendeztük át a csoportszobát. Azonban többféle játékterületeket biztosítottunk az egyéni elvonuláshoz is. Óriás építőszőnyeg várja a fiúkat, de örömmel játszanak a különbféle fejlesztő játékokkal, (puzzle, építő kocka) az asztalnál is.

A lányok édesek, érzékenyek, de a nagyobbacskák már szívesen játszanak társaikkal, a kisebbek, még inkább egymás mellett tevékenykednek.

A babakonyha azonban egy olyan helyszín, ahol a fiúk és a lányok egymás társaságában szívesen főzőcskéznek.

Az újonnan érkező kicsik kezdetben sírdogáltak, de igyekeztünk mindenkit megnyugtatni, figyelembe véve az egyéni sajátosságaikat, igényeiket, elnyerve a bizalmukat. Akadtak, akiknél más módszereket latba vetve- 30 perccel kezdve, majd folyamatosan kitolva az időt,- sikerült mosolyt varázsolni mind a gyermekek, mind az aggódó szülők arcára.

Mostanra már mindenki boldog mosollyal az arcán érkezik az oviba. Barátságok is kialakultak már, és a gyermekek hiányolják társaikat, ha nincsenek jelen.

A szülők nagyon segítőkészek, kedvesek. Több családtól kaptunk már támogatást: gyerekszőnyegek, kitűnő, sokféle játékok formájában, melyet a kicsik azonnal birtokba is vettek, és máig örömmel használnak. Vannak, akik az SZMK-soraiból tevékenykednek a csoportért, értünk, és vannak, akik az udvarunkat varázsolják széppé, kertet rendeznek.

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy jó kapcsolat alakult ki közöttünk, és a szülők között, melynek az alapja a kölcsönös szeretet, tisztelet, és megbecsülés.