Óvodánkba december 6.-án megérkezett végre a várva-várt Télapó

A gyerekek már nagy izgalommal várták. Egész héten szorgalmasan készült minden csoport: Termet díszítettek, énekeket, verseket tanultak, rajzoltak, festettek, hogy mire megérkezik, méltóképpen tudják fogadni.

Először az udvaron járt körbe, és onnan kukucskált be minden csoportba. Amikor a gyerekek megpillantották, ujjongva szaladtak oda az ablakhoz, és integettek neki. Az a boldogság, ami akkor a kis arcukról sugárzott, leírhatatlan.

Ezután minden csoport a termében várta a Mikulás érkezését. Addig is, hogy gyorsabban teljen az idő, táncoltunk, énekeltünk. Amikor megérkezett a csoportba, hellyel kínáltuk, énekeltünk, verseltünk neki. Volt ahol Ő osztotta ki az ajándékokat, mely nagy örömöt jelentett a gyermekeknek. Itt is volt, aki nagy bátor volt, de akadtak félénkebb gyermekek is. A kisebbek nem mertek odamenni hozzá, de azért egy kis fényképezés erejéig a közelébe merészkedtek. A bátrabbak a kezét is megfogták, volt, akit úgy kellett odacsalogatni.

Majd elérkezett a távozás ideje, a gyermekek integettek a Télapónak, aki megígérte neki, hogy jövőre is eljön hozzánk, az óvodába. Boldogan vette birtokba minden kisgyermek az ajándékát, nézegette, és próbálta kitalálni, mit rejthet a zsákocska. Nagyon boldog, örömteli délelőtt volt minden csoport számára.

Rékasiné Barek Csilla
óvodapedagógus