okt 012018
 

Idén, szeptemberben tizenhetedik alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő hazai eseménysorozatot. Ide kapcsolódik az Autómentes Nap.

A mi óvodánk idén is csatlakozott a programhoz. Ezen a héten minden csoportban az óvó nénik olyan játékokat, szerveztek, amelyek felhívták a gyerekek figyelmét a környezettudatosságra, a mozgás egészségére és örömére, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fontosságára. Sokan érkeztek biciklivel, rollerrel.

Az udvaron is volt lehetőségük kipróbálni ügyességi pályákat, játékokat. A gyerekcsoportok ellátogattak az óvoda KRESZ parkjába is, ahol megismerkedhettek a közlekedési táblákkal és gyakorolhatták a gyalogos közlekedés szabályait.

A Városháza mögötti területen és a sétáló utcában is sok program várta az oda látogató gyerekeket. A Pesterzsébet Önkormányzata által szervezett kerületi Autómentes Napon részt vettek nagycsoportosaink is. A XX. kerületi Rendőrkapitányság különleges játékokkal készült. A gyerekek kipróbálhattak olyan járműveket, amik furmányos módon működtek, tehát ha előre tekerték hátrafelé ment, ha balra kormányoztak jobbra kanyarodott. A gyerekek legnagyobb örömére egy rendőr néni bekapcsolta a rendőr buszon a villogókat és a szirénákat is, maradandó élményt szerezve ezzel a gyerekeknek. Egy másik állomáson közlekedési színezőket színezhettek, és ha teljesítették a feladatokat ajándékkal térhettek vissza az óvodába.

Nagyon sok boldog gyerekmosolyt láthattunk reggelente, amikor biciklivel érkeztek a gyerekek. Reméljük, a lelkesedés sokáig kitart és, hogy minél többet látunk együtt sétáló, bicikliző szülőket és gyerekeket, sokat téve ezzel az emberbarát környezetért.

Rápolti Katalin,
óvodapedagógus