Kis tűzoltók lettek a Baross óvodások

A gyermekek az „Ovi Zsaru program” keretében minden évben Pesterzsébet Önkormányzata és a Rendőrkapitányság programjain ismerkednek a veszélyek elkerülésének lehetőségével, a biztonsággal és a balesetvédelemmel,  a rendőrök munkájával.

Ezen kívül is igyekszünk szervezni számunkra olyan lehetőségeket, ahol tudásukat gyarapíthatják e témában játékosan. Így került megszervezésre az a bábelőadás, melynek a József Attila Nyelvoktató Általános Iskola tornaterme adott otthont.

A „Szomjoltóság csapata 2019. december 9.-én szervezett programon bábelőadásával igyekezett közelebb hozni a gyerekek számára a tűzoltók munkáját, illetve felhívni a figyelmüket azokra a veszélyekre, amelyek jelen lehetnek a mindennapi életükben. Az aktualitást a karácsony közeledte adta, hiszen az ünneplés és az ajándékozás öröme mellett nagyon fontos a biztonság is, a gyertyák kapcsán a tűzveszélyre való figyelemfelhívás!

Az előadott bábjátékok -tanmesék- megtanították a gyerekeknek, hogy mit kell tenniük tűz esetén és hogyan tudnak a veszélyes helyzetekből kiszabadulni. Rendkívül hasznos ismereteket közvetített számukra ez a program.

A bábelőadás témája ezt a problémát dolgozta fel játékosan. Nagy öröm volt hallani a gyerekektől annak ismeretét, hogy mi a tűzveszély, és azt hogyan kell megelőzni, elhárítani, ha pedig tűzesemény következik be, mit kell csinálnunk annak érdekében, hogy ne történjen baleset.

Az interaktív előadás nagy hatással volt a gyerekekre, és az előadás végén minden kisgyermek felpróbálhatta a tűzoltóruhát, valamint a sisakot, pár percre ők is kistűzoltókká változhattak. Az igazán ügyesek még a tűzoltófecskendőt is megfoghatták, bizony sok erő kellett hozzá, de egységben az erő, közösen emelték fel a hosszú fecskendőt, amit fotón is megörökítettek.

Ezúton is köszönjük az iskola együttműködését, így lehetővé vált, hogy az óvoda valamennyi gyermeke együtt élvezhesse ezt a kiváló programot!

Harsányi Ildikó
vezető helyettes